lepljenje tapetaBilo da ste već pri kraju renoviranja prostora i želite da udarite završni glanc, ili da tek želite da započnete preuređivanje, daćemo Vam isti odgovor – LEPLjENjE TAPETA!
Brzo, efektno, bez bušenja rupa i dizanja prašine, svakom zidu možete dati potpuno nov izgled.
Ne samo da ćete dobiti lepše zidove i osvežen prostor, već ćete biti u mogućnosti da prividno skratite ili proširite neku prostoriju. Na primer, tapete toplijih boja vizuelno će približiti dekorativne detalje u prostoru, i uticati na vizuelno smanjenje prostora, dok je sa hladnijim bojama efekat suprotan.

ODABIR TAPETA

lepljenje tapetaKada birate tapete za zid svog stambenog ili poslovnog prostora, bitno je da odgovorite na nekoliko pitanja, a među njima su i:
• Koja će biti namena prostora i ko će boraviti u njemu?
• Kolika je količina svetlosti koja dospeva u prostor?
• Koje boje i u kom stilu će biti nameštaj, kao i prateći dekorativni detalji?

Svoj ambijent možete oplemeniti jednobojnim tapetama, tapetama sa motivima, ali i fototapetama, koje su uglavnom prisutne u dečjim i dnevnim sobama. Prilikom odabira tapeta, bitno je imati u vidu da rubovi tapeta na zidu nikada ne mogu biti u potpunosti nevidljivi, ali uvek će biti manje vidljiviji u slučaju tamnijih tapeta i onih sa vertikalnim prugama.
Ukoliko se, pak, odlučite za postavljanje tapeta svetlijih tonova ili sa fotografijom, toplo Vam preporučujemo da ih ne otpakujete pre vremena i stavljate ih na zid (radi probe, na primer), jer ćete tako isprljati rub, koji više neće biti svetao i samim tim, prelazi tapeta će biti vidljiviji.

LEPLjENjE TAPETA

postavljanje tapeta
Važno je da znate da različite vrste tapeta zahtevaju različitu pripremu lepka. Kako ne biste bez potrebe gubili živce, preporučujemo da posao lepljenja tapeta prepustite profesionalcima. Naš profesionalni tim već ima uigran sistem kada je u pitanju postupak pripreme zida i lepljenje tapeta, tako da se motivi na njima savršeno uklope, a prelazi postanu gotovo nevidljivi.
Za površinu od 30m2, neće nam trebati više od 6 sati, što uključuje pripremu zida, pripremu lepka, nanošenje lepka na tapete i, konačno, postavljanje tapeta.

Stanje zida, u velikoj meri utiče na finalni izgled zalepljenih tapeta i stoga je pravilna priprema istog od ključnog značaja. Ukoliko je zid ravan i neoštećen, pristupamo mazanju podloge, tzv. prajmera, kako bi zidne tapete dobro nalegle na zid, tj. da zid ne bi upio lepak i doveo do odlepljivanja tapeta. U slučaju da je zid neravan ili oštećen, najpre se vrši popunjavanje rupa, ravnanje i šmirglanje, pa potom mazanje prajmera. Korišćenje prajmera je od izuzetnog značaja jer će Vam, kada budete odlučili da zamenite tapete, znatno olakšati postupak skidanja starih tapeta.

Tapete su ponovo u modi. Ukoliko tražite tim koji če Vaše ideje sprovesti u delo, uz maksimalan kvalitet i povoljne uslove, ne oklevajte da nas kontaktirate, vrlo rado ćemo se sastati radi besplatnih konsultacija.

Cena već od 4€/m2

Ukoliko Vam je potrebno profesionalno lepljenje tapeta u Vašem domu, kancelariji, prodajnom objektu, salonu ili magacinu, zatražite besplatnu procenu radova